středa 2. února 2022

Školy zasáhla kovidová lavina. Rostou i počty dětí v nemocnicích

Koronavirus se šíří ve školách stále rychleji. Počty nově nakažených dětí a žáků byly v minulém týdnu na maximálních hodnotách za celou dobu epidemie. V případě středních škol se nakazilo během uplynulého týdne skoro 7 % žáků. Bohužel výrazně vzrostly i počty nově hospitalizovaných dětí. Vyplývá to z grafů, které pro Pedagogickou komoru, z. s., zpracovává datový analytik Michal Bauer na základě veřejně dostupných údajů ÚZIS. Celkem se od počátku epidemie nakazilo již 593.871 žáků ve věku od 6 do 19 let (bez reinfekcí), jen za leden 2022 to bylo 158.308 nově nakažených žáků.



Ve výše uvedených grafech nejsou započítány reinfekce, protože ÚZIS neposkytuje data k reinfekcím rozčleněná dle věku. S nimi by byly hodnoty za poslední týden přibližně o 15 % vyšší.




Prezident spolku Pedagogická komora Radek Sárközi zaslal ÚZIS žádost o poskytnutí statistik přímo k učitelům a dalším zaměstnancům škol. Zároveň oslovil jednotlivé krajské hygienické stanice s žádostí o zaslání aktuálních údajů k výskytu koronaviru ve školách (například vývoj počtu žáků a učitelů v izolacích a karanténách v jednotlivých lednových týdnech dle okresů). Příslušné statistky průběžně zveřejňuje na svých internetových stránkách pouze KHS Středočeského kraje a KHS Plzeňského kraje.

Pedagogická komora, z. s.
www.pedagogicka-komora.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat