úterý 26. března 2019

Den učitelů v černé

Vedení spolku Pedagogická komora podporuje protestní akce slovenských učitelů – Petici za stažení návrhu nového zákona o pedagogických a odborných zaměstnancích a Den učitelů v černém.

Doporučujeme českým učitelům, ředitelům škol i dalším pedagogickým pracovníkům, aby vyjádřili podporu kolegům ze Slovenska a aby zároveň podpořili návrhy Pedagogické komory, které jsou shrnuty v otevřeném dopise politikům za záchranu českého školství.

Čeští pedagogové mohou vyjádřit svůj postoj tím, že ve čtvrtek 28. března 2019 přijdou do práce ve smutečním – buď v černém oblečení, nebo s černou páskou.

„České školství je extrémně podfinancované, ministerstvo školství neumožňuje profesním organizacím podílet se na přípravě změn ve vzdělávání, odkládá se revize inkluze, náročná práce pedagogů není doceněna, odměna pro třídní učitele neodpovídá ani výši minimální mzdy,“ upozorňuje Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora, na největší aktuální problémy, „do vlády a parlamentu brzy zamíří novela zákona o pedagogických pracovnících, podle níž budou moci na českých základních školách učit lidé bez pedagogického vzdělání, což bude mít negativní dopad na kvalitu výuky.“

České školy i jednotliví učitelé mohou dát vědět o tom, že se zapojují do akce Den učitelů v černé, vyplněním tohoto formuláře.

Pedagogická komora je největší školský spolek v České republice.

Pedagogická komora, z.s.
www.pedagogicka-komora.cz


3 komentáře:

  1. Slovenskí učitelia a komora učiteľov Vám ďakuje za podporu.

    OdpovědětVymazat
  2. Kde najdu více informací k návrhu nového zákona o pedagogických a odborných zaměstnancích? Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)