čtvrtek 20. června 2019

AKTUÁLNÍ TÉMA: Otevřený dopis politikům za záchranu českého školství

Průběžně mapujeme ohlasy na otevřený dopis politikům za záchranu českého školství, který vznikl na půdě Pedagogické komory... Prosíme o šíření tohoto otevřeného dopisu mezi kolegy z vaší školy i jiných škol. Podepisovat ho můžete prostřednictvím tohoto formuláře do konce roku 2019. Od 10. 12. 2018 se k otevřenému dopisu připojilo více než 3.900  pedagogů.
Pedagogická komora, z.s., je v současnosti největší školský spolek v České republice. Má více než 2 500 členů, z nichž většinu tvoří učitelé všech stupňů škol (ředitelů škol sdružujeme 400). V minulosti zorganizovali zakladatelé Pedagogické komory úspěšnou výzvu senátorům (7 400 signatářů) a petici za nepřijetí kariérního řádu (21 609 podpisů z 1 150 škol). Jednáme s ministry, premiérem, poslanci i senátory. Tlumočíme názory pedagogů z praxe novinářům. Účastníme se pracovních skupin MŠMT (např. skupiny pro společné vzdělávání, která navrhla změny v inkluzivní vyhlášce). Jako první jsme upozornili již v únoru, že školám chybí peníze na nenárokové části platu kvůli přednostnímu financování inkluze krajskými úřady - výsledkem bylo, že MŠMT poslalo letos na podzim krajům navíc 1 miliardu korun. Výrazně jsme se podíleli na zrušení garance míst pro všechny dvouleté děti v mateřských školách a uvolnění podmínek pro vznik přípravných tříd na ZŠ nebo na zafinancování překrývání učitelek v MŠ již od roku 2019. Aktuálně navrhujeme zvýšení příplatků pro třídní učitele a za specializované činnosti na minimálně 2 500 Kč měsíčně a zvýšení platů všech pedagogických pracovníků od ledna 2019 o 20 %. Souhrnné informace o činnosti Pedagogické komory ve školním roce 2017/2018 naleznete zde.

7 komentářů:

  1. Přimlouvala bych se za zvýšení platů učitelů,které by byly adekvátní ostatním profesím.Jak je možné ,že takřka 30 let po revoluci jsou učitelé stále na chvostu...

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím a děkuji za spoustu užitečné práce pro všechny učitele.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkujeme za podporu náročné profese pedagoga, investice do školství se v budoucnu vrátí.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že jsem vaším členem. I když moc nekomentuji, sleduji snad všechny diskuse a děkuji za podporu nás všech.

    OdpovědětVymazat
  5. Chce to spojit síly a po vzoru LOK frontálním útokem si vynutit zvýšení tarifů min. 100% stávající výše každým rokem. Tak toto je nutné prosadit.aby jsme se měli nejlépe ze všech zaměstnanců v ČR.Doporučujeme současně zvýšit tarify zaměstnanců v dopravě na 250% průměrné mzdy v ČR kdy jsou řidiči denně ohroženi na životě ,kdy hrozí újma na zdraví při silničních nehodách.Tím by se zvláště pomohlo nejohroženějšímu odvětví pracovníků v dopravě.

    OdpovědětVymazat
  6. Protože hloupý dav se líp ovládá a manipuluje se s ním...

    OdpovědětVymazat
  7. Také mě mrzí, že učitelé jsou stále na chvostu... Je to opravdu náročné povolání, kdo nevyzkousi, neví....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)