pondělí 22. ledna 2018

Zástupci Pedagogické komory jednali s Milošem Rathouským

Ve čtvrtek 7. prosince 2017 se zástupci spolku Pedagogická komora Radek Sárközi a Janek Wagner setkali s Milošem Rathouským ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Radek Sárközi úvodem představil spolek Pedagogická komora a jeho cíle. Pan Miloš Rathouský, který se v SP ČR zabývá školstvím, ocenil aktivitu zakladatelů Pedagogické komory ohledně kariérního řádu pro učitele a jejich úspěšnou petiční akci.

Hlavním tématem jednání byly možnosti připomínkování legislativy a fungování tripartity, jíž se zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR účastní na straně zaměstnavatelů. Pedagogická komora, z.s., sice sdružuje především učitele, ale z 15 % jsou ve spolku zastoupeni ředitelé škol, kteří můžou nabídnout pohled na školství nejen z hlediska profesního, ale rovněž zaměstnavatelského. V tomto bodě mohou obě organizace spolupracovat.

Dalšími diskutovanými tématy bylo nové financování škol, společné vzdělávání (revize inkluze), snižování administrativní zátěže škol nebo revize rámcových vzdělávacích programů. Zástupci obou organizací nalezli mnoho shod a dohodli se na vzájemném informování o své činnosti.

Pedagogická komora, z.s.
www.pedagogicka-komora.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)