pondělí 21. prosince 2020

Pedagogická komora nesouhlasí s růstem tarifů pouze o 4 procenta

Vedení Pedagogické komory, z. s., nesouhlasí s návrhem ministra školství Roberta Plagy, aby tarifní část platu učitelů a dalších pedagogických pracovníků vzrostla v roce 2021 pouze o čtyři procenta. Plně podporujeme původní návrh Ministerstva práce a sociálních věcí, což je růst tarifů o devět procent.

Ministr školství se soustavně vyhýbá jednáním s reprezentativními školskými organizacemi. Školská tripartita byla svolána naposledy letos v srpnu.

„Pokud vláda Plagův návrh schválí, Pedagogická komora je připravena podniknout další kroky,“ upozorňuje Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora, „v úvahu přichází vyhlášení stávkové pohotovosti nebo petice za odvolání ministra školství Roberta Plagy.“

Robert Plaga není dobrý ministr školství, zcela ztratil naši důvěru!

Více informací naleznete zde:
Pedagogická komora, z. s.
www.pedagogicka-komora.cz

8 komentářů:

  1. Už mě tady to obcházení vadí.Nechápu vůbec pana ministra. Takže pane Plago, výsledek vašeho počínání bude takovýto: pedagogičtí pracovníci budou mít za rok cca 40.000,- na odměnách (to bude vypadat) a ředitelé co? Zapomínáte, že ředitelům schvalují odměny obce a města. Jak se budou na to tvářit? Řeknete "Dejte osobní ohodnocení" - ano, milerád a až se náhodou ve školství okrouhá rozpočet, tak co? Dáte ředitelům na osobka, protože to, že ředitel nemá najednou finance nesmí být důvodem pro odebrání osobního ohodnocení. Takže se nikdo do osobních příplatků nepožene a vyplácet odměny takovéhoto rázu - už letos dle mého bylo dost na odměňování. Teď mělo jít všechno do tarifu. Fakt nechápu.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro tuto politickou reprezentaci není školství natož platy kantorů prioritou. Jako u všech předchozích během 31 let zpětně.
    Tento establishment NEPOTŘEBUJE vzdělaný národ, ale tupé a poslušné ovečky, které jdou ve stádu... BOHUŽEL

    OdpovědětVymazat
  3. Vyhlásí tedy někdo 4. ledna stávku nebo alespoň stávkovou pohotovost? Dáme konečně hlasitě a důrazně najevo, že takto se s učiteli jednat = zametat nebude?

    OdpovědětVymazat
  4. Nejsem překvapený, čekal jsem to. Jako stav jsme úplný póvl pro tuto vládu i pro ty předchozí. A jsme jako ovce, které to zase překousnou. Stávka? Budeme nejednotní. Výpověď? Nahradí vás svým příbuzným. Nevím, jak z toho ven. Budu muset zase chodit doučovat a večer budu jezdit s taxíkem. Děcka jsou čím dál drzejší a rodiče si nevidí do úst. Jsem učitel matematiky na malé škole a mám plat 36340 plus 1500 osobní bruto po 25 letech ve škole. Dcera dělá druhým rokem v obchodě s hnojivem a má 32 tisíc čistého. Přeji ji to, ale můj plat mě stve. Jsem rád, že neučí...

    OdpovědětVymazat
  5. Zase dostanou penize jen ty vip, nenarokove odmeny se k nam nikdy nedostanou

    OdpovědětVymazat
  6. Kroky pana ministra nás "statečně" drží na chvostu v rámci OECD. Blahopřeji :-(

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlas s většinou zde .... ať kvalitní učitelé dostanou kvalitní ohodnocení. Jsme nástrojem pro budování budoucnosti nás všech.

    OdpovědětVymazat
  8. Stále se opakující písnička. Po každé před volbami všechny strany a jejich volební programy hlásí, že školství je priorita, že je potřeba kvalitně finančně ohodnotit kantory atd. Po volbách všechny sliby vyšumí, nic se nestane, vítězné koalice se přidrží hesla: "Sliby se slibují, blázni se radují" nebo "Slibem neurazíš." Patřím mezi staré a myslím si, že i mezi zkušené učitele / učím 39. rokem /. Myslím si, že přidat nám do tarifních složek avizovaných, slibovaných, v médiích prezentovaných a nakonec nepřiznaných 9 procent, by určitě státní kasu nepoložilo. Možná by to přilákalo i více mužů do školství. Čtyřprocentní nárůst je podle mého názoru výsměch naší profesi. Učitelská profese a její prestiž tímto rozhodnutím určitě nestoupne. Zamysleme se nad tímto rozhodnutím a ptám se: " Co by se stalo, kdybychom se domluvili a přestali učit?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)