pondělí 13. března 2017

Setkání zástupců organizací sdružujících učitele ke vzniku Pedagogické komory

V sobotu 11. 3. 2017 proběhlo v Praze první setkáním zástupců organizací, které mají zkušenosti s organizováním většího počtu vlastních členů z řad učitelů. Setkání se zúčastnili členové těchto organizací: Učitelské profesní sdružení, Jednota školských informatiků, Společnost učitelů ČJL, ALFA - Asociace učitelů klasických jazyků, Společnost středoškolských pedagogů, Asociace školských odborů - Učitelský odborový klub. Účastníci se shodli na doporučení založit Pedagogickou komoru jako zapsaný spolek podle Občanského zákoníku. Založení spolku považují za vhodný první oficiální krok k prosazení Zákona o Pedagogické komoře. Podrobné informace o setkání budou zveřejněny na webu po schválení zápisu z jednání všemi účastníky a jejich organizacemi.


  • Zápis: Setkání zástupců organizací sdružujících učitele ke vzniku Pedagogické komory (11.3.2017)
  • 2 komentáře:

    1. Radek Sárközi: Chtěl bych jako účastník schůzky napsat něco, co v zápisu není poznat. Byla tam super atmosféra a přestože jsme se viděli poprvé, notovali jsme si a na všem se shodli. Nebylo potřeba nikoho přehlasovávat apod. Kéž by to takhle pokračovalo na všech setkáních.

      OdpovědětVymazat
    2. Hana Vacková: Potvrzuji slova Radka S., pojďme se proto potkávat osobně, maily ani facebook osobní setkání nenahradí. :-)

      OdpovědětVymazat