pondělí 19. dubna 2021

Koronavirus u dětí před částečným otevřením škol

Na základě veřejně dostupných údajů ÚZIS zpracoval datový analytik M. Bauer pro Pedagogickou komoru, z. s., grafy, které zachycují stav koronavirové nákazy u dětí před částečným otevřením škol v pondělí 12. dubna 2021, kdy se otevřely mateřské školy pro pětileté děti (předškoláci v počtu maximálně 15 dětí ve třídě), přípravné třídy, první stupeň ZŠ (týdenní rotační výuka) a speciální školy a třídy. Zároveň mohou děti rodičů IZS a dalších klíčových profesí opět navštěvovat své kmenové školy.


Po strmém nárůstu v průběhu února 2021 došlo po uzavření mateřských škol i 1. a 2. ročníku ZŠ v březnu k prudkému poklesu počtu nově pozitivně testovaných dětí ve věku 5 a 7 let. Zatímco na konci února 2021 byly počty nově nakažených dětí nad průměrem za celou ČR, nyní jsou opět pod průměrem. Žáci ve věku 13 let průměr kopírují. Hodnoty v první třetině dubna 2021 odpovídají číslům z přelomu listopadu a prosince 2020 nebo půlky října (což bylo v té době považováno za vysoký počet nově nakažených, kvůli němuž vláda uzavřela školy...).


Počet nově hospitalizovaných do 19 let byl i v dubnu 2021 stále velmi vysoký. Zlepšení před částečným otevřením škol 12. 4. 2021 je bohužel pouze velmi mírné.


Výše uvedený přehled ukazuje procentuální zastoupení pozitivně testovaných na covid-19 v dané věkové kategorii po jednotlivých krajích (kumulativně od počátku epidemie do současnosti).


Jaké procento nakažených skončilo v nemocnicích ukazuje přehled pro dané věkové kategorie v jednotlivých krajích (kumulativně od počátku epidemie do současnosti).


Před otevřením 1. stupně ZŠ a posledního ročníku mateřských škol 12. dubna 2021 byly počty nově nakažených dětí pod průměrem za celou ČR.


Žáci 2. stupně ZŠ a SŠ jsou aktuálně na průměru za celou ČR v počtu nově pozitivně testovaných.

Žádné komentáře:

Okomentovat