pondělí 3. února 2020

AKTUÁLNÍ TÉMA: Vyšší příplatky za třídnictví

Školský výbor Poslanecké sněmovny bude v únoru 2020 projednávat novelu zákoníku práce, která navyšuje specializační příplatek na 2 500 až 3 500 Kč měsíčně a zavádí nový příplatek za třídnictví ve stejné výši. Novela vznikla již v roce 2018, ale teprve nyní byla schválena v prvním čtení. Pedagogická komora se výrazně podílela na vypracování podkladů pro tuto novelu. Vláda dala k novele neutrální stanovisko, MŠMT kladné. Obdobnou změnu v roce 2017 schválil Senát, ale nakonec nebyla poslanci přijata, protože šlo o součást novely zákona o pedagogických pracovnících s kariérním řádem...



2 komentáře:

  1. Jestli ta tabulka uvádí stávající příplatky za třídnictví, tak žasnu. Mám polovinu. Tak jsou asi mezi školami propastné rozdíly a nařízení shora to asi nevyřeší.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera mi ředitel zvýšil třídnický příplatek z 500-700kc.Je to směšné.A takhle je to s penězi ve školství se vším.Platy nám zvedli o 4%.Zbytek prý bude v odměně.Realita je však taková, že ve skutečnosti z těch zbylých 5% za celý rok uvidím ve výplatě tak 2-3%.Zbytek se někam vytratí (máme spoustu zbytečných asistentek).

    OdpovědětVymazat