čtvrtek 11. dubna 2019

Fotografie z akce Pedagogické komory Týden škol v černé

Postupně shromažďujeme fotografie, které nám školy i jednotlivci zasílají v rámci kampaně Školy zůstávají v černé na e-mail skolyvcerne@pedagogicka-komora.cz, nebo je zveřejňují ve facebookové skupině Pedagogické komory.
















Pokud jste se z nějakého důvodu nestihli zapojit do aktuální akce Pedagogické komory Týden škol v černé, máte možnost se k ní přihlásit až do konce dubna. Forma záleží na vás. Můžete se s kolegy domluvit, pořídit si společnou fotografii v černém oblečení a zaslat nám ji na e-mail, jak už to udělala celá řada škol i pedagogů. Můžete o akci informovat na webu své školy. Můžete vytvořit nástěnku s informacemi o akci ve sborovně nebo u vstupu do školy. Můžete vyvěsit černou vlajku. Můžete vylepit letáček na vstupní dveře školy. Můžete o akci informovat na facebooku školy nebo svém osobním. Možností je mnoho…

Důležitým aspektem celé akce Týden škol  černé je postupné budování profesní sounáležitosti na jednotlivých školách i napříč školami v celé zemi. Dokonce se nám daří kampaň koordinovat se Slovenskou komorou učitelů. Chceme posílit sebevědomí a odvahu pedagogů, aby se nebáli začít veřejně prezentovat své názory, návrhy na změny a oprávněné požadavky. Pracovníci škol vědí nejlépe, co ve školství systémově nefunguje. Jen oni dokážou konkrétní problémy pojmenovat a upozornit na ně rodiče, média, politiky a veřejnost. Pokud se nezačne o všech problémech veřejně mluvit, vláda nebude mít potřebu je řešit a bude se věnovat jiným oblastem, jejichž představitelé na sebe upozorňují mnohem hlasitěji.

Žádné komentáře:

Okomentovat