pondělí 12. června 2017

Školské odbory a kariérní řád

Školské odbory se chovají velmi podivně. ČMOS PŠ nepodpořil snahu iniciativy Pedagogická komora o navýšení příplatků pro třídní učitele a specializované činnosti na 3 000 Kč měsíčně. Naopak vystupuje proti. Navíc vedení odborů rozeslalo svým členům nepravdivé informace o pozměňovacích návrzích senátorů a nedalo jim dostatek času na to seznámit se s nimi.


Stanovisko ČMOS PŠ k pozměňovacím návrhům k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a další související zákony:
http://www.pedagogicke.info/2017/06/stanovisko-cmos-ps-k-pozmenovacim.html

Radek Sárközi píše: "Nejen že ČMOS PŠ nedal čas svým členům na vyjádření, ale navíc je záměrně uvádí v omyl. Pozměňovací senátní návrhy vypadají jinak, než jak jsou předkládány členům odborů. Např. případný vyšší příplatek za třídnictví se začne vyplácet až od ledna 2018 (odbory píší, že od září 2017). Vyšší příplatek za specializované činnosti nebude činit 3 000 Kč, ale 2 000 až 3 000. ČMOS PŠ zcela opomíjí, že v pozměňovacím návrhu senátora Papouška je uvedeno, že všechny specializované činnosti budou mít nárok na snížení přímé pedagogické činnosti. To, že vedení ČMOS PŠ členům neposkytuje prostor se svobodně vyjádřit a vnucuje jim svůj názor na jednotlivé pozměňovací návrhy, je tristní."

AKTUALIZOVÁNO: http://www.pedagogicke.info/2017/06/dopis-skolskych-odboru-k-petici-ucitelu.html

Žádné komentáře:

Okomentovat