středa 1. března 2017

Pedagogická komora a parlamentní volby

Blíží se parlamentní volby. Proto oslovíme politické strany s tímto návrhem:

Iniciativa Pedagogická komora navrhuje: Zvažte prosím za svou politickou stranu zařazení následujících bodů do volebního programu..

• Schválíme Zákon o Pedagogické komoře ČR.
• Prosadíme navýšení rozpočtu na vzdělávání na průměr EU, což je 6 % HDP.
• Zajistíme zvýšení platů učitelů, aby odpovídaly ostatním vysokoškolským profesím (to je minimálně dvojnásobek současných mezd pro učitele i ostatní pedagogické pracovníky).
• Učitel ani ředitel nejsou úředníci! Úřady zahltily pedagogické pracovníky administrativou, důsledkem je, že mají méně času na práci s dětmi a kvalitní přípravu výuky. Proto je třeba zafinancovat nové administrativní pozice ve školách.
• Není udržitelné financovat základní potřeby škol z grantů ESF, ty mají pomoci školám v rozvoji. Nákup knih do školní knihovny, tabletů či pomůcek, školní psychologové, asistenti nebo speciální pedagogové – to všechno musí být hrazeno z běžného rozpočtu ministerstva školství.

Reakci vaší politické strany rádi zveřejníme.


3 komentáře:

  1. Nedal by se ten dotazník povytáhnout nahoru eventuelně vytvořit pravou/levou stranu s menu, kde by bylo upozornění na tento dotazník?

    OdpovědětVymazat
  2. "Na Slovensku nyní učitelské platy dosahují 1,6- až 1,7násobku průměrného platu v národním hospodářství. Čeští odboráři jsou v tomto vyjednávání teprve na začátku. V září dostali příslib od ministryně školství Kateřiny Valachové, že do roku 2020 by se učitelské platy měly dostat na 1,3násobek průměrné mzdy v zemi."
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesti-ucitele-jsou-na-tom-hur-nez-slovaci-zvyseni-platu-pomo/r~d3692d28894711e6a77e002590604f2e/?redirected=1488221484

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)