pondělí 25. března 2019

Pedagogická komora - přihláška do spolku

Členství ve spolku Pedagogická komora je nejefektivnější cesta, jak prosadit pozitivní změny v českém školství. Pokud máte zájem o členství ve spolku Pedagogická komora, prosím, vyplňte tuto online přihlášku.

Aktuální cíle spolku (celé stanovy):
  • Propojení pedagogů a vytvoření silné a respektované stavovské organizace
  • Iniciování revize inkluze na základě podnětů učitelů z praxe
  • Navýšení rozpočtu školství na průměr zemí EU (5 % z HDP), což je o 25 % více než nyní
  • Narovnání platů pedagogů na průměr EU (relace k ostatním stejně kvalifikovaným zaměstnancům), což je o 50 % více než nyní
  • Snížení administrativní zátěže škol (ředitelů i učitelů)
  • Přijetí zákona o Pedagogické komoře, která bude oficiálním připomínkovým místem školské legislativy a profesní stavovskou organizací pedagogických pracovníků
Od října 2017 evidujeme již 2.800 přihlášek - učitelů (80 %), ředitelů (15 %) a dalších pedagogických pracovníků (vychovatelé, lektoři, speciální pedagogové, asistenti, psychologové...). Souhrnné informace o činnosti Pedagogické komory ve školním roce 2017/2018 naleznete zde. Díky velkému počtu členské základny můžeme členům nabídnout zajímavé benefity v podobě slev.

3 komentáře:

  1. ráda bych vyslovila komentář k postupu jednoho z ředitelů pražské základní školy: s výhledem nutnosti přidat učitelům 15 % platu odejmul všem nyní v předstihu tzv. pohyblivou složku platu patrně, aby ho to přidání na platu nestálo v rozpočtu školy tak moc, jak bude podle nového předpisu v listopadu. POVAŽUJEME TO ZA OBYČEJNOU NESTOUDNOST.

    OdpovědětVymazat
  2. Počítá Komora s pravidelným poplatkem členů? S jakým? S poděkováním za Vaši činnost Josef Svoboda

    OdpovědětVymazat
  3. Jak je uvedeno v textu přihlášky, bude členský příspěvek dobrovolný. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)