pondělí 18. prosince 2017

Poslanci odpovídají na e-mail Pedagogické komory ohledně podfinancování školství

Radek Sárközi rozeslal 13. prosince 2017 za Pedagogickou komoru, z.s., všem poslancům e-maily s informacemi o dlouhodobém podfinancování českého školství a chybějící částce 60 miliard v kapitole MŠMT ve státním rozpočtu na rok 2018. Odpověď zaslalo pět poslanců...

Dobrý den,

děkujeme za podnět i za data. Jménem pana poslance Víta Rakušana bych vás ráda ujistila, že školství je prioritou pro celý poslanecký klub Starostů a nezávislých. Konkrétně se tomuto tématu věnuje pan předseda Gazdík a hlavně paní poslankyně Kovářová, která podala pozměňovací návrhy týkající se finančních prostředků na výstavbu mateřských škol, stejně jako návrh na zvýšení platů učitelů (v hodnotě 15,5 mld. Kč). Ještě jednou děkujeme za podněty.

S přátelským pozdravem

Barbora Urbanová asistentka poslance Víta Rakušana (STAN)

Vážený pane Sárközi,

děkuji za Váš email. Plně se s Vámi ztotožňuji a sdílím nutnost lépe financovat školství, a to jak v rámci tabulkových platů, tak v rámci pravomocí ředitele odměňovat výborné učitele. Platy učitelů (a dalších pracovníků ve školství) byly a jsou pro TOP 09 prioritou, jak jsme slibovali už před volbami a nadále na tom trváme. Předkládám proto pozměňovací návrh k rozpočtu, viz příloha, který má přidat do rozpočtu školství 7 534 195 519 Kč. Je to umění možného v současném návrhu rozpočtu, který mohu navrhnout jako poslankyně. TOP 09 navrhovala ve svém programu, aby do regionálního školství ročně směřovalo o 30 miliard korun více, mnou navrhovaná částka je zhruba 1/4 z takové sumy, tudíž není dle mého názoru dostatečná, ale je to alespoň první krok.

S pozdravem

Markéta Pekarová Adamová (1. místopředsedkyně TOP 09)

Hezký den,

děkuji Vám za text. Navýšení rozpočtu školství rád podpořím. Navrhujeme za klub KDU-ČSL navýšení o více než 3 miliardy.

Zdravím Vás

Jan Čižinský (KDU-ČSL)

Dobry den,

pani poslankyne Majerova Zahradnikova se bude rozpoctem skolstvi zabyvat a jiz predlozila prvni pozmenovaci navrh:

http://www.psp.cz/sqw/ppn.sqw?id=6467

Kdybyste mel jakekoliv konkretni navrhy, tak mi je klidne zaslete a prostudujeme je.

S pozdravem a podekovanim

Lucie Szantova asistenka poslankyne Zuzany Majerove Zahradnikove (ODS)

Dobrý den,

děkuji za informace, vše si pečlivě prostuduji a uvidím co se dá dělat.

S pozdravem

Mikuláš Peksa (Piráti)

Vážený pane Sárközi,

o čem všechny politické strany před volbami hovořily, jsme se rozhodli realizovat a minulý týden jsme navrhli přesun 15,6 mld Kč na platy učitelů. Že je dlouhodobě české školství podfinancované, není sporu. Pevně doufám, že i ostatní strany dodrží své politické sliby a peníze pro školství budou prioritou.

S pozdravem

Mgr. Jan Farský (STAN)


Žádné komentáře:

Okomentovat