středa 28. června 2017

Petice proti kariérnímu řádu v petičním výboru Poslanecké sněmovny

Konečný počet podpisů pod peticí proti kariérnímu řádu: 
21 609 učitelů z 1 150 škol.

V úterý 11. července 2017 projednal petiční výbor Poslanecké sněmovny petici proti kariérnímu řádu. Za autory petice se zúčastnil jednání Radek Sárközi a Janek Wagner. Za MŠMT se jednání účastnil ministr školství Stanislav Štech a Petr Pavlík (ČSSD). Zpravodajkou k petici byla poslankyně Ivana Dobešová (ANO). Jednání se účastnil zpravodaj novely zákona o pedagogických pracovnících v Senátu senátor Jiří Růžička (TOP09) a zpravodajka novely v Poslanecké sněmovně poslankyně Vlasta Bohdalová (ČSSD) a celá řada hostů. Zasedání vedla předsedkyně výboru poslankyně Zuzka Bebarová Rujbrová (KSČM).


Stenozáznam z jednání petičního výboru: https://drive.google.com/open?id=0B6ir-4sFpVqONUdEMzAwVGlfTFE

Ze strany politiků ČSSD probíhalo projednávání petice velmi arogantně, agresivně a nevěcně. Zpochybňovali samotnou petici, slovně napadali Radka Sárköziho a pracovník MŠMT nám záměrně nerozdal materiály, které poskytl všem ostatním v místnosti. Na opakovanou výzvu k jednání s autory petice ministr školství odpovídal vyhýbavě. Ostatní řečníci se snažili jejich argumentační fauly uvést na pravou míru. Předsedkyně Zuzka Bebarová Rujbrová nám poskytla svůj výtisk materiálů MŠMT. Na konci jednání jsme předali zbylé petice s 471 podpisy z 39 škol tajemnici petičního výboru. Peticí proti kariérnímu řádu podepsalo celkem 21.609 učitelů z 1.150 škol.

V úterý 27. června ve 13.30 Radek Sárközi, Jana Kunšteková a Janek Wagner osobně předali petiční archy s 21 138 podpisy učitelů proti kariérnímu řádu předsedkyni petičního výboru Poslanecké sněmovny, kterou je JUDr. Zuzka Bebarová Rujbrová. Petice se bude na půdě tohoto výboru projednávat 11. července. Pozváni budou členové sněmovního školského výboru, zástupce ministerstva školství a zástupci petičního výboru.

Pozvánka na jednání petičního výboru

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za komentář, bude zveřejněn po schválení administrátorem tohoto webu. :-)